Visum aanvragen Vietnam

 

voor Nederlandse en Belgische toeristen

Hoe werkt het visum aanvragen Vietnam?

1: Visum aanvragen Vietnam en betalen

  • Zorg dat je alle gegevens goed controleert, het is zeer belangrijk dat alle gegevens exact overeenkomen met hoe ze in je paspoort staan.
  • Wanneer je het aanvraagformulier ingevuld hebt en betaalt hebt vragen wij direct een visum on arrival autorisatiebrief aan. Deze ontvang je binnen drie werkdagen per e-mail. Let op: voor Hotmail-gebruikers geldt dat onze e-mail in je ‘ongewenste e-mail’ inbox kan belanden. 

2: Documenten meenemen naar Vietnam

  • Print de visum on arrival autorisatiebrief die wij je toesturen.
  • Druk ook het NA1 formulier af en vul deze volledig in. Wij sturen je dit formulier samen met je visum on arrival autorisatiebrief toe.
  • Controleer of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is voor je naar Vietnam vertrekt en twee lege pagina’s heeft op tegenovergelegen bladzijden.
  • Neem 2 paspoortfoto’s mee (4×6 cm). Let op: heb je deze niet bij je dan moet je meer betalen bij de visum on arrival desk op de luchthaven.
  • Regel vooraf contant geld voor de stamping fee. $25 voor single entry visums, $50 voor multiple entry visums. LET OP: Dit bedrag dien je gepast in Amerikaanse Dollars of Vietnamese Dong te voldoen!

3: Je visum on arrival verkrijgen op de luchthaven in Vietnam

  • Vind de visum on arrival desk op de luchthaven en overhandig alle bovengenoemde documentatie.
  • Wacht op je visum, afhankelijk van de drukte kan dit even duren. 
  • Als je eenmaal je visum hebt is het tijd om door de paspoortcontrole te gaan en jezelf onder te dompelen in het fantastische Vietnam! Veel plezier!

visum aanvragen Vietnam
Kosten visum aanvragen Vietnam:

1 maand

Single entry

€12,50

Toeristen visum

1 keer toegang

+ $25 stamping fee*

Verwerkingsduur aanvraag:

3-5 werkdagen

1 maand

Multiple entry

€14,99

Toeristen visum

Meerdere keren toegang

+ $50 stamping fee*

Verwerkingsduur aanvraag:

3-5 werkdagen

3 maanden

Single entry

€20,99

Toeristen visum

1 keer toegang

+ $25 stamping fee*

Verwerkingsduur aanvraag:

3-5 werkdagen

3 maanden

Multiple entry

€27,99

Toeristen visum

Meerdere keren toegang

+ $50 stamping fee*

Verwerkingsduur aanvraag:

3-5 werkdagen

*De stamping fee betaal je aan de balie op de luchthaven in Vietnam om je visum in je paspoort gestempeld te krijgen. Dit bedrag betaal je dus niet aan ons.

Veelgestelde vragen visum aanvragen Vietnam:
In vergelijking met meeste landen in Zuidoost-Azië is Vietnam iets lastiger om binnen te komen. Je kunt niet simpelweg naar Vietnam vliegen en een visum bemachtigen. De Vietnamese overheid vereist dat bezoekers ‘uitgenodigd’ worden door een lokale partij. Bewijs van deze ‘uitnodiging’ komt in de vorm van een visum brief. Deze visum brief is benodigd om op de luchthaven in Vietnam een visum in je paspoort gestempeld te krijgen. Wij verzorgen deze visum brieven voor reizigers door middel van lokale visum experts en tour operators. Een visum on arrival van Visum Service Vietnam verschaft je dus eenvoudig toegang tot Vietnam. Let op: Visum Service Vietnam is geen instantie die visums verstrekt, wij dienen enkel namens jou een aanvraag in.
Met een single entry visum kun je slechts eenmalig het land in. Zodra je het land verlaat vervalt je visum en zul je een nieuw visum nodig hebben om Vietnam weer te betreden. Wil je tijdens je bezoek aan Vietnam het land verlaten en later weer terugkeren (binnen de geldigheidsduur van je visum) dan zul je een multiple entry visum nodig hebben. Het multiple entry visum staat je toe om meerdere keren het land te betreden en verlaten binnen de geldigheidsduur van je visum.
Ja, dat is zeker mogelijk. Het formulier voor groepsaanvragen voor toeristen vind je hier.
Je ontvangt binnen vier werkdagen een e-mail van ons met daarin je visum brief. Houd er rekening mee dat er in het weekend geen visumaanvragen worden verwerkt in Vietnam.
Ja, als je naar Vietnam reist dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Let op: bij aanvraag van je visum brief dient het paspoort dat je opgeeft ook nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Je paspoort gegevens dienen namelijk overeen te komen met het paspoort dat je meeneemt naar Vietnam. Je paspoort dient ook twee lege bladzijden tegenover elkaar te hebben voor het stempelen van je visum.
Ja, indien je meerdere voornamen hebt moeten deze allemaal ingevuld worden. De gegevens die je invult moeten exact overeenkomen met de gegevens op je paspoort.
Nee, het is niet mogelijk om voor de opgegeven ingangsdatum van je visum Vietnam te betreden. Wel is het mogelijk om op een latere datum Vietnam te betreden.
Nee, het is enkel mogelijk om via luchthavens een Visum on Arrival te verkrijgen. Ook dient de luchthaven waar je aankomt overeen te komen met de luchthaven zoals vermeld op je visum brief. De luchthavens waar je een Visum on Arrival kunt krijgen zijn: Tan Son Nhat Airport (Ho Chi Minh), Noi Bai Airport (Hanoi), Da Nang International Airport en Cam Ranh International Airport (Nha Trang).
Voor visa on arrivals voor Vietnam gelden stempelkosten (de zogenaamde stamping fee). Dit is een bedrag dat je aan de douanebeambten op de luchthaven dient te betalen wanneer je je visum ophaalt. De hoogte van het bedrag verschilt voor single entry en multiple entry visa. Voor toeristen geldt dat de stamping fee voor single entry visa $25 bedraagt en voor multiple entry visa $50. LET OP: Dit bedrag dient gepast in Amerikaanse Dollars of Vietnamese Dong voldaan te worden!
Ja, kinderen hebben ook een visum nodig ongeacht hun leeftijd. De procedure voor aanvraag van een Visum on Arrival voor kinderen is hetzelfde als voor volwassenen indien het kind een eigen paspoort heeft. Indien het kind bij de ouder in het paspoort staat hebben wij ook een scan van het paspoort nodig (deze kan naar info@visumaanvragenvietnam.nl gestuurd worden na indiening van een reguliere aanvraag). Indien het kind een eigen paspoort heeft dient ook voor het kind een stamping fee betaald te worden bij aankomst op de luchthaven. Indien het kind bij de ouder in het paspoort staat dient slechts eenmaal een stamping fee betaald te worden. Bij het invullen van het NA1 formulier mogen kinderen onder de 14 jaar op hetzelfde formulier als de ouder vermeld worden. Hier hoeft geen apart NA1 formulier voor ingevuld te worden. Wel moeten voor de kinderen ook 2 paspoortfoto's ingeleverd worden.
Normaliter krijg je een visum autorisatiebrief waarop de gegevens van meerdere personen vermeld staan. Dit doet de Vietnamese immigratiedienst om kosten te besparen. Dit betekent echter dat jouw gegevens ook inzichtelijk zijn voor alle andere personen die op de brief vermeld staan. Jouw naam, geboortedatum en paspoortnummer staan bijvoorbeeld op de visum autorisatiebrief. Wil je in verband met je privacy een zogenoemde ‘private letter’ waar enkel jouw eigen gegevens (en eventueel die van je reisgenoten) op staan? Dat kan. Neem hiervoor direct contact met ons op. De meerprijs voor een private letter hangt namelijk af van het soort visum dat benodigd is.
Neem dan contact met ons op en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden! Je kunt ons ook altijd whatsappen op +31638893727!
Visum aanvragen Vietnam:

Met onderstaand formulier kun je direct je visum aanvragen Vietnam indienen. Zorg dat je al je gegevens goed controleert, want het is van groot belang voor de visumaanvraag dat je gegevens correct zijn.

Let op: zorg dat al je persoonlijke gegevens exact overeenkomen met de gegevens in je paspoort!

Vragen bij het invullen? Stuur ons een Whatsapp bericht: +31638893727. Of klik op onderstaande button.
aanvraagformulier:
Visum aanvragen Vietnam