Veelgestelde vragen

Wat is een visum on arrival?

In vergelijking met meeste landen in Zuidoost-Azië is Vietnam iets lastiger om binnen te komen. Je kunt niet simpelweg naar Vietnam vliegen en een visum bemachtigen. De Vietnamese overheid vereist dat bezoekers ‘uitgenodigd’ worden door een lokale partij. Bewijs van deze ‘uitnodiging’ komt in de vorm van een visum brief. Deze visum brief is benodigd om op de luchthaven in Vietnam een visum in je paspoort gestempeld te krijgen. Wij verzorgen deze visum brieven voor reizigers door middel van lokale visum experts en tour operators. Een visa on arrival van Visum Service Vietnam verschaft je dus eenvoudig toegang tot Vietnam. Let op: Visum Service Vietnam is geen instantie die visums verstrekt, wij dienen enkel namens jou een aanvraag in.

Wat is het verschil tussen single entry en multiple entry visa?

Met een single entry visum kun je slechts eenmalig het land in. Zodra je het land verlaat vervalt je visum en zul je een nieuw visum nodig hebben om Vietnam weer te betreden. Wil je tijdens je bezoek aan Vietnam het land verlaten en later weer terugkeren (binnen de geldigheidsduur van je visum) dan zul je een multiple entry visum nodig hebben. Het multiple entry visum staat je toe om meerdere keren het land te betreden en verlaten binnen de geldigheidsduur van je visum.

Wat is een stamping fee? Waarom en aan wie betaal ik dit bedrag?

Voor visum on arrivals voor Vietnam gelden stempelkosten (de zogenaamde stamping fee). Dit is een bedrag dat je aan de douanebeambten op de luchthaven dient te betalen wanneer je je visum ophaalt. De hoogte van het bedrag verschilt voor single entry en multiple entry visa. Voor toeristen geldt dat de stamping fee voor single entry visa $25 bedraagt en voor multiple entry visa $50. LET OP: Dit bedrag dient in Amerikaanse Dollars voldaan te worden! De lokale valuta (Vietnamese Dong) wordt niet geaccepteerd voor betaling van de stamping fee.

Kan ik ook voor een groep visums aanvragen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Het formulier voor groepsaanvragen voor toeristen vind je hier.

Hoe lang duurt het voor ik mijn visum brief ontvang?

Je ontvangt binnen drie werkdagen een e-mail van ons met daarin je visum brief. Houd er rekening mee dat er in het weekend geen visumaanvragen worden verwerkt in Vietnam. Heb je sneller een visumbrief nodig? Neem dan contact met ons op: info@visumaanvragenvietnam.nl of Whatsapp (+31638893727).

Hoe ontvang ik mijn visum brief?

Wij sturen je deze binnen drie werkdagen per e-mail toe, samen met het NA1 formulier. Let op: heb je een Hotmail e-mailadres? Controleer dan ook je spam folder. Soms belanden onze e-mails daarin voor Hotmail gebruikers.

Dien ik mijn visum brief te printen?

Ja, deze dien je te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Print ook het NA1 formulier en neem deze volledig ingevuld mee naar de luchthaven.

Geldt er een minimale benodigde geldigheid van mijn paspoort voor Vietnam?

Ja, als je naar Vietnam reist dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Let op: bij aanvraag van je visum brief dient het paspoort dat je opgeeft ook nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Je paspoort gegevens dienen namelijk overeen te komen met het paspoort dat je meeneemt naar Vietnam. Je paspoort dient ook twee lege bladzijden tegenover elkaar te hebben voor het stempelen van je visum.

Naar het aanvraagformulier
Ik heb meerdere voornamen, dien ik deze allemaal in te vullen?

Ja, indien je meerdere voornamen hebt moeten deze allemaal ingevuld worden. De gegevens die je invult moeten exact overeenkomen met de gegevens op je paspoort.

Kan ik voor de ingangsdatum van mijn visum Vietnam betreden?

Nee, het is niet mogelijk om voor de opgegeven ingangsdatum van je visum Vietnam te betreden. Wel is het mogelijk om op een latere datum Vietnam te betreden.

Kan ik met mijn visum brief via een andere grens Vietnam betreden dan vermeld staat op de visum brief?

Nee, het is enkel mogelijk om via luchthavens een Visum on Arrival te verkrijgen. Ook dient de luchthaven waar je aankomt overeen te komen met de luchthaven zoals vermeld op je visum brief. De luchthavens waar je een Visum on Arrival kunt krijgen zijn: Tan Son Nhat Airport (Ho Chi Minh), Noi Bai Airport (Hanoi), Da Nang International Airport en Cam Ranh International Airport (Nha Trang).

Kan ik Vietnam verlaten via een andere grens dan waar ik het land betreed?

Ja, het staat je vrij om via een grens naar keuze Vietnam te verlaten.

Heb ik een bewijs van uitreis nodig voor Vietnam?

Ja, officiëel moet je een bewijs van uitreis (uitreisticket) hebben voor Vietnam. In de praktijk controleert de Vietnamese immigratiedienst hier zelden op en is het uitreisbewijs ook niet benodigd voor het verkrijgen van een visum. Echter, er zijn gevallen bekend waarbij een luchtvaartmaatschappij reizigers die geen uitreisticket konden overleggen geweigerd zijn om naar Vietnam te vliegen. Dit gebeurt zelden, maar het komt dus wel degelijk voor! Het hebben van een visumbrief voor Vietnam alleen biedt geen garantie dat je ook daadwerkelijk naar Vietnam af kunt reizen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen je weigeren. Houdt hier rekening mee. Visumaanvragenvietnam.nl is niet aansprakelijk voor enige problemen bij het afreizen naar Vietnam. Wij verzorgen enkel de visumbrieven, het is aan jezelf om te zorgen dat je ook de juiste documentatie hebt om daadwerkelijk af te mogen reizen naar Vietnam.

 

Wil je toch een uitreisbewijs hebben voor de zekerheid? Vraag hier een uitreisbewijs aan.

Kan ik mijn visumaanvraag nog annuleren na indiening?

Nee, na indiening wordt je aanvraag direct ingediend bij onze lokale partners en is annulering of ontbinding niet mogelijk. Er is ook geen restitutie van betaling mogelijk. In overeenstemming met Burgerlijk Wetboek Boek 6, artikel 230p (f) heeft de consument geen recht van ontbinding bij aanvraag van een visa on arrival via Visum Service Vietnam. Dit komt omdat een visum een product is dat volgens specificaties van de consument wordt vervaardigd en duidelijk voor een specifieke persoon bestemd is.

Kan ik nog aanpassingen doen in mijn aanvraag na indiening?

Wij controleren alle aanvragen op onregelmatigheden voor wij deze indienen. Mocht enkele gegevens niet geheel duidelijk zijn dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Indien er geen duidelijke onregelmatigheden te bespeuren zijn dienen wij de aanvraag direct in. Zodra de aanvraag ingediend is kunnen er geen wijzigingen meer plaatsvinden. Mocht je uiteindelijk toch fouten ontdekken in de verstrekte gegevens dan zul je een nieuwe aanvraag moeten indienen.

Ik reis met mijn kinderen, hebben zij ook een visum nodig?

Ja, kinderen hebben ook een visum nodig ongeacht hun leeftijd. De procedure voor aanvraag van een Visum on Arrival voor kinderen is hetzelfde als voor volwassenen indien het kind een eigen paspoort heeft. Indien het kind bij de ouder in het paspoort staat hebben wij ook een scan van het paspoort nodig (deze kan naar info@visumaanvragenvietnam.nl gestuurd worden na indiening van een reguliere aanvraag).

Indien het kind een eigen paspoort heeft dient ook voor het kind een stamping fee betaald te worden bij aankomst op de luchthaven. Indien het kind bij de ouder in het paspoort staat dient slechts eenmaal een stamping fee betaald te worden.

Bij het invullen van het NA1 formulier mogen kinderen onder de 14 jaar op hetzelfde formulier als de ouder vermeld worden. Hier hoeft geen apart NA1 formulier voor ingevuld te worden. Wel moeten voor de kinderen ook 2 paspoortfoto’s ingeleverd worden.

Hoe kan Visum Service Vietnam zo goedkoop VOA’s aanbieden?

Wij werken samen met lokale Vietnamese visum experts. Dankzij uitstekende relaties met deze lokale partners kunnen wij met trots zeggen dat wij een van de goedkoopste Visum on Arrival aanbieders voor Vietnam in Nederland zijn. We zijn zelf ook fanatieke reizigers en weten dus dat iedere euro die je bespaart er één is, vandaar dat we lage winstmarges hanteren om jullie het voordeel te geven!

Waarom staat er Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift?

Wij maken gebruik van de diensten van Mollie B.V. voor afhandeling van betalingen. Mollie B.V. is een payment service provider die betalingen verzorgt voor andere ondernemingen. Zo kunnen wij betrouwbare en veilige betalingen aanbieden aan jou. Zie voor meer informatie https://www.mollie.com/nl/consumers.

Wat is een Private Letter?

Normaliter krijg je een visum autorisatiebrief waarop de gegevens van meerdere personen vermeld staan. Dit doet de Vietnamese immigratiedienst om kosten te besparen. Dit betekent echter dat jouw gegevens ook inzichtelijk zijn voor alle andere personen die op de brief vermeld staan. Jouw naam, geboortedatum en paspoortnummer staan bijvoorbeeld op de visum autorisatiebrief. Wil je in verband met je privacy een zogenoemde ‘private letter’ waar enkel jouw eigen gegevens (en eventueel die van je reisgenoten) op staan? Dat kan. Neem hiervoor direct contact met ons op. De meerprijs voor een private letter hangt namelijk af van het soort visum dat benodigd is.

Toch nog een onbeantwoorde vraag?

Neem dan contact met ons op en we zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden!

 

Je kunt ons ook altijd whatsappen op +31638893727! Klik de button hieronder om WhatsApp direct te openen.

Waar vraag ik mijn visum aan?

Dat doe je hier!