Kaart Vietnam

Bekijk hier de kaart Vietnam zodat je geen enkele highlight van Vietnam mist!

Vraag hier je visum voor Vietnam aan!

Kaart Vietnam met de 17 highlights

Of je nou van parelwitte stranden, majestueuze bergpassen, prachtige eilanden, drukke steden of kleine authentieke dorpjes houdt… Vietnam heeft het allemaal! Niet voor niets is Vietnam al jaren lang een enorm populaire bestemming onder backpackers, maar ook met toenemende mate onder families die op zoek zijn naar iets anders dan Zuid Frankrijk.

Noord-Zuid of Zuid-Noord?

Een vraag die wij vaak krijgen is of het nou beter is om van Noord-Vietnam naar Zuid-Vietnam te reizen of andersom. Het antwoord is simpel: het maakt eigenlijk niks uit. Zelf hebben wij Vietnam een aantal keer van Zuid naar Noord bereisd, maar dit was puur uit praktische overwegingen. Het maakt in de praktijk niet uit welke kant je op reist. Daarom hebben we op de kaart Vietnam ook geen route uitgestippeld, maar enkel de niet te missen plaatsen gemarkeerd. Gezien onze eigen ervaringen zullen we hieronder de niet te missen plaatsen van Zuid naar Noord behandelen.

De 17 niet te missen plaatsen

In volgorde van Zuid naar Noord zijn de plaatsen die je volgens ons niet mag missen als volgt:

  1. Phu Quoc is een klein eiland ten zuid-westen van Vietnam. Met z’n witte stranden en groene palmbomen een ideale stop vanuit Ho Chi Minh stad. Je vliegt er in minder dan een uur naartoe!
  2. Can Tho is de vierde grootste stad van Vietnam en ligt midden in de Mekong Delta. Dankzij zijn ligging vormt de stad het ideale uitgangspunt voor een boottripje langs de floating markets en door de prachtige, groene Delta.
  3. Ho Chi Minh stad is weliswaar niet de hoofdstad van Vietnam, het is wel de grootste stad. Het is een stad die zich razendsnel ontwikkeld en die ieder jaar groter wordt. Een bezoekje aan het oorlogsmuseum en de Cu Chi tunnels is zeker aan te raden.
  4. Mui Ne is een typisch stranddorpje. Hoewel het vrij toeristisch is heeft het met haar bijzondere zandduinen, heerlijke zeevoedsel restaurants en ‘fairy stream’ zeker wat te bieden!
  5. Cat Tien is een van de grootste nationale parken van Vietnam en ligt midden tussen Ho Chi Minh stad en Da Lat in. Deze video geeft een mooi beeld van wat het park te bieden heeft.
  6. Cam Ranh is op het moment met name bij de lokale toeristen in trek. Je zult hier niet veel buitenlandse toeristen treffen, maar met al de prachtige baaien, stranden en eilandjes is Cam Ranh zeker de moeite waard om te bezoeken.
  7. Da Lat is van oorsprong door de Fransen gesticht als escape van de hitte van Saigon (nu: Ho Chi Minh stad). Het ligt in de bergen en is met al z’n outdoor activiteiten een uitstekende bestemming voor de actieve reiziger.

Kaart Vietnam

8. Hoi An is een prachtig oud dorpje dat het zelfs tot de UNESCO werelderfgoedlijst gehaald heeft. Geniet ’s avonds van de prachtige verlichting in het oude dorpje en kom overdag tot rust op de hagelwitte stranden.

9. Da Nang heeft ondanks dat het een van de grootste steden van Vietnam is niet heel veel te bieden qua bezienswaardigheden. Wel vormt het de perfecte uitvalsbasis voor een motor trip over de beroemde Hai Van Pass naar Hue. Dit is ook de pas die Top Gear destijds reed in hun Vietnam special.

10. Hue kent een rijke geschiedenis als de vroegere keizerlijke hoofdstad. De keizer woonde toen met zijn familie in ‘de verboden stad’. Deze is tegenwoordig opengesteld voor publiek en een van de belangrijkste bezienswaardigheid in de stad.

11. Phong Nha Ke Bang is een schitterend natuurgebied met vele grotten en bergen. De grootste grot ter wereld bevindt zich hier ook: Hang Sơn Đoòng.

12. Ninh Binh vormde onlangs het toneel voor de film ‘Kong: Skull Island’ en vormt met haar vele karstbergen een soort Ha Long Bay op land. Tam Coc is een uitstekende plek om een op een bootje de omgeving te verkennen en door de verschillende grotten te varen.

13. Ha Noi is de hoofdstad van Vietnam en heeft een unieke atmosfeer. Met z’n brede boulevards, oude villa’s en vele meren is de Franse invloed nog steeds te zien. Op cultureel gebied is hier ook van alles te beleven!

14. Ha Long Bay, wie kent het niet. Een magisch gebied net buiten de kust van de stad Ha Long. Niet voor niets onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst en 1 van de 7 natuurwonderen wereldwijd aldus Bernard Weber.

15. Cao Bang is historisch gezien misschien wel de meest belangrijke provincie van Vietnam. Ho Chi Minh startte hier zijn communistische partij. Tegenwoordig kun je de grot waar hij verbleef bezoeken, of de prachtige Ban Gioc watervallen op de Chinees-Vietnamese grens bezoeken.

16. Sapa staat bekend om haar homestays. Veel locals in dit idyllische bergstadje behoren tot een van de vele etnische minderheden die Vietnam rijk is. Vanuit Sapa worden verscheidene trekkings georganiseerd.

17. Ha Giang staat ook bekend als de ‘Ha Giang loop’, een prachtige route die per motor afgelegd kan worden. Met z’n prachtige karstbergen, bochtige wegen en authentieke dorpjes is dit een unieke ervaring!

Download jouw kaart Vietnam hier om hem mee te nemen op reis!